У сфери разредне наставе

Наташе Симуновић

Професионална филозофија

Без чистог срца – нема потпуног и правилног сазнања.  (Достојевски)

Сматрам да настава треба да буде занимљива, игролика и да подстиче на размишљање. Волим када je при учењу ангажовано што више чула и када су ученици мотивисани за рад. Волим да користим мултимедијалне наставне материјале како бих ученицима дочарала различите појаве и процесе из света који нас окружује. Мислим да активности у млађем узрасту треба да буду разнолике и правилно избалансиране.

Комуникација у учоници треба да је подстичућа и подржавајућа. Волим да примењујем кооперативно учење и да подстичем критичко размишљање код ученика. Често користим у ту сврху групни облик рада. Волим дебате. Волим када ученици слободно износе своје ставове и размишљања и када их  аргументују. Ученици треба да науче да се изражавају на различите начине. Треба креирати прилике да се слободно изразе.

Волим да освежим атмосферу у нашој учионици неком  новином. Волим тај  свеж ваздух. Волим када урадим нешто што ће моје ученике обрадовати. Та радост је оно што ме покреће. Лепо је када се задовољство учењем и радом шири. Стога, настојим креирати наставу у којој ћемо сви уживати и које ћемо се радо сећати.

Важно је да у школи има више позитивних момената који ће допринети ученицима да “цветају“ (расту). 

Верујем да сам на добром путу када ми ученици после пет часова кажу да желе да остану још, да им се не иде и слично. 🙂

Наставиће се…

Advertisements

2 thoughts on “Професионална филозофија

Оставите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: